Walnut Blasting

 

De THP motoren van bv. Mini, Peugeot en Citroen alsmede ook de direct ingespoten motoren van de VAG-Groep hebben vaak last van koolafzetting/carbon in de inlaatkanalen en op de kleppen.
Naarmate van tijd zorgt deze koolstofafzetting voor vernauwing van de inlaatkanalen waardoor de luchttoevoer naar de motor beperkt wordt. Minder lucht betekent ook minder motorvermogen. En doordat er geen optimale verbranding meer plaatsvindt, kan dat leiden tot allerlei storingen. Hieronder de meest voorkomende gevolgen opgesomd:

- verminderd motorvermogen hebben
- onregelmatige lopen bij een koude start
- motorstoringen
- verhoogde brandstofverbruik
- slecht stationair draaien

De oplossing: Walnut blasting

Lawrence Car Service biedt de oplossing doormiddel van Walnut blasting. Dit is een effectieve methode van inlaat reinigen waarbij het inlaattraject van uw motor middels walnootgranulaat (ook wel bekend als walnutblasting, walnootstralen, of inlaatreiniging straalmethode) volledig gereinigd wordt. Met behulp van speciale apparatuur word elk inlaatkanaal ´gestraald´ met een zacht soort straalzand van walnootgranulaat, zo word alle koolaanslag verwijderd en worden de inlaatkanalen en kleppen niet aangetast. Het reinigingsproces wordt uitgevoerd zonder de cilinderkop te demonteren.

Tijdens de reinigingsproces ontvangt u digitaal fotoverslag de reiniging via Whats-app, hierbij worden van alle inlaatpoorten foto's gemaakt, zowel voor als na de reiniging.

Na een behandeling met Walnut blasting rijdt uw auto voelbaar soepeler en krachtiger dan voorheen!
Preventief onderhoud welke Brandstof besparing en een optimaal presterende motor opleverd.

Kosten 125,- incl. gebruik alle noodzakelijke apperatuur,granulaat en klein materiaal.
Meerprijs uurtarief, indicatief vanaf 2.5 uur (procestijd) 

Neem vrijblijvend contact met ons op, we adviseren u graag!

Lawrence Car Service
Polychemstraat 22
6191 NL Beek (limburg)
0464370422 / 0653708427
www.lawrencebeek.nl

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen